ja muutakin...

Koska tuttavani olin kovin kallellaan vasemmalle, päätin aloittaa tutustumiseni ja retkeilyni vasemmalle kaartaen. Jotta voin tehdä sen, päätin tulostaa ulos vasemmistoliiton periaateohjelman - jostainhan se täytyy aloittaa. Tulostin myös heidän tavoiteohjelmansa vuosille 2010-2015. Ensin siis tutustun vasemmalla kallistuneeseen aatemaailmaan ja mietin mikä siinä on hyvää, ja mikä mahdollisesti ei sovi omaan maailmankatsomukseeni, tai mitä en vain koe niin tärkeäksi.

Sen jälkeen vaihdan puoluetta. Ja teen vertailevaa tutkimusta.

Oma taustani on kovin merkittävästi kristillinen, joten tunnustan äänestäneeni yleensä kristillisdemokraatteja. En kuitenkaan lue itseäni kovin konservattiviseksi, joskaan en myöskään uudismieliseksi.

Politiikassa minua on aina häirinnyt se, että tuntuu, että OIKEASTI mihinkään ei voi vaikuttaa. Meillä on eduskunta ja puolueet ja hallitus mutta kun tällainen rivikansalainen kokee jotain tärkeäksi, ja vaikka saman asian kokisi tärkeäski kokonainen puolue, niin sitten on täyslaidallinen niitä puolueita joiden mielestä joku muu asia vaan on paljon tärkeämpi...ja mikään ei ikinä muutu. Siltä musta aina tuntuu. Olenko kyyninen vai olenko vain realisti, en tiedä.